Diş Eti Estetiği
Diş Eti Estetiğinin Faydaları
Diş eti estetiği dişeti bozukluklarını önleyebilir. Bu hastalıklar dişleri çevreleyen periodonsiyum adı verilen dokuyu etkiler. Diş eti hastalıklarının tedavisi yapılmazsa ilerler ve kemik doku çökmelerine ve diş kayıplarına neden olabilir. Diş eti iltihabı adı verilen bir dişeti hastalığını tedavi etmek mümkünken, kemik dokusu kaybına neden olduğu durumlarda dokuyu kurtarmak her zaman mümkün olmamaktadır. Düzenli bakım ve kontrolün yanı sıra dişeti estetiği ile bu hastalıkların önüne geçmek mümkündür.
Diş Eti Estetiği Hangi Durumlarda Uygulanır?
- Dişleri kaplayan diş eti dokusunun aşırı büyümesi
- Üst çenenin dışında gelişen kemik büyümesi
- Diş eti hastalığına bağlı iltihaplanma
- Üst dudak kasının hipermobilitesi
- İnce üst dudak
- Üst çenenin dikey yönde aşırı büyümesi
Diş Eti Estetiği İçin İyi Bir Aday Kimdir?
Oldukça şiddetli periodontal hastalığı olan veya bir ilacın yan etkisi sonucu diş eti dokusu hipertrofik olan hastalar diş eti estetiği için iyi adaylardır. Bu prosedür, daha fazla enfeksiyon dişlere veya köklerine kalıcı olarak zarar vermeden önce hastalıklı veya ölü diş eti dokusunu ortadan kaldırır. Metal diş tellerinin çıkarılmasından sonra tavsiye edilir, çünkü bu ağız içi apareyler diş etlerinin düzgün bir şekilde temizlenmesini zorlaştırarak enfeksiyona ve kronik iltihaplanmaya yol açabilir. Ayrıca asimetrik veya düzensiz diş eti kenarları, anormal derecede kısa dişleri ve büyük diş etleri olan hastalar, diş etlerini şekillendirmek ve konturlamak için kullanıldığı için diş eti estetiği için iyi adaylardır.
Diş Eti Estetiği Ne Kadar Sürer?
Diş eti estetiği lazer ile yapılır ve 15 dakika sürer. Lazer yöntemi kısa sürede estetik bir görünüm kazandırdığı için sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Her hastaya rahatlıkla uygulanabilen bu uygulama herkesin tercih edebileceği bir tedavi yöntemidir.
Diş Eti Estetiğinde Kullanılan Yöntemler
- Gingivektomi
- Rejeneratif Yöntem
- Kron Uzatma
- Gingivektomi